Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Πανικόβλητος ο Βενιζέλος «παίζει» και με το χαρτί της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Το χαρτί της Προεδρίας της Δημοκρατίας κραδαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προς την κατεύθυνση της ΔΗΜΑΡ σε μία προσπάθεια να τονίσει στον Φώτη Κουβέλη πως δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένη 
την υπόδειξή του από την συγκυβέρνηση ως υποψηφίου για το ύπατο πολιτικό αξίωμα.


Αυτό τουλάχιστον το συμπέρασμα εξήγαγαν όσοι παρακολούθησαν την πρόσφατη συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στην «Ανατροπή», όπου αίφνης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θύμισε πως μόνο το στοιχείο της προεδρικής εκλογής μπορεί να ανακόψει την ολοκλήρωση της τετραετίας που έχει συμφωνηθεί με τον πρωθυπουργό.

Στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θύμισε ο κ. Βενιζέλος πως απαιτούνται τουλάχιστον 180 ψήφοι, άρα «εκεί χρειάζεται μία μεγάλη συναίνεση».

Στο σχόλιο πάντως ότι ο κ. Σαμαράς έχει δηλώσει ότι δεν θα ήταν αντίθετος και με ένα πρόσωπο από την Αριστερά απάντησε «προφανώς».

Όμως όταν ρωτήθηκε εάν έχει κάποιον στο μυαλό του από τον χώρο της Αριστεράς απάντησε κοφτά: «Όχι, γιατί να έχω; Το πεδίο είναι ανοιχτό».

Έσπευσε επίσης να συμπληρώσει ότι «δεν είναι ανάγκη να είναι από την Αριστερά» και ότι «μπορεί να είναι ένας αριστερός διανοούμενος, ένας άνθρωπος που έχει τιμήσει την χώρα στο εξωτερικό, μία μεγάλη καλλιτεχνική προσωπικότητα».

Εκεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έριξε και την βόμβα: «Δεν θα ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης μία τέτοια λύση;».

Όλοι στην Χαριλάου Τρικούπη κατάλαβαν πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέλησε με τον τρόπο του να στείλει ένα μήνυμα στον Φώτη Κουβέλη ότι δεν μπορεί να θεωρεί τίποτε δεδομένο σε σχέση με την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο είναι τα στοιχεία που έχουν ενοχλήσει σφόδρα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, αν και ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι δεν έχουν προσωπικό θέμα. Το πρώτο αφορά την επίμονη άρνηση του κ. Κουβέλη να συμπαραταχθεί στην υπόθεση της Κεντροαριστεράς με τους 58 και να συνεργαστεί «με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου».

Το δεύτερο στοιχείο που έχει θυμώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αφορά το πρόσφατο άνοιγμα που έκανε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για μετεκλογική συνεργασία.

Κι αυτό διότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά και οι δικοί του πιστεύουν ότι αποσκοπεί στο να «ρίξει γέφυρες» προς τον ΣΥΡΙΖΑ κοιτάζοντας πάντα προς το Προεδρικό Μέγαρο της Ηρώδου του Αττικού.        Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου