Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Βενιζέλος: Όχι στους πλειστηριασμούς και σε νέα μέτρα – «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτελεί συμβόλαιο του πολιτικού μου θανάτου εξυπηρετώντας επιχειρηματικά συμφέροντα»

Οι δηλώσεις για τον Στουρνάρα περί αναντικατάστατου... ήταν μία πλάκα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
(upd14)Tη στήριξή του στην πρόταση των "58", για μια κεντροαριστερά της ευθύνης, με στόχο την ανασυγκρότηση της Ελλάδας, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, εξαπολύοντας ταυτόχρονα δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
 
"Υπάρχει χώρος στην κεντροαριστερά για την ιδέα των 58. Επιθυμούμε μια κεντροαριστερά της ευθύνης", δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στο Mega.
Ερωτηθείς για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, κατά τους ερχόμενους μήνες, ενόψει των ευρωεκλογών του Μαϊου, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως "Στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών θα συμμετέχουν και άλλοι", ωστόσο διεμήνυσε πως "το ΠΑΣΟΚ παραμένει, καθώς αποτελεί σημαντικό παράγοντα της Ελλάδας". 
"Δεν θα υπάρξουν χρίσματα στις δημοτικές εκλογές", έσπευσε να επισημάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, επαναλαμβάνοντας πως "η ιδέα της κεντροαριστεράς πρέπει να εφαρμοστεί στην πράξη".
"Η πρόταση για την κεντροαριστερά ισχύει για όλους", τόνισε ο κ. Βενιζέλος, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής. "Η πρόταση ισχύει για όλους, αλλά δεν εξαρτώμαστε από κανέναν", κατέστησε σαφές στη συνέχεια.
Ερωτηθείς για τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως "έχει καλή σχέση με τον Κουβέλη και δεν έχει προβλήματα μαζί του". Ωστόσο, διεμήνυσε πως αν το ΠΑΣΟΚ, ακολουθούσε τη ΔΗΜΑΡ και αποχωρούσε από την κυβέρνηση, τότε θα έπεφτε η κυβέρνηση αρχικά και στη συνέχεια θα έπεφτε και η χώρα". "Η ΔΗΜΑΡ πέφτει σε αδικαιολόγητες αντιφάσεις", έσπευσε να επισημάνει ο υπουργός Εξωτερικών.
Κληθείς να σχολιάσει τη μεγάλη δυσαρέσκεια που εκφράζει η κοινή γνώμη για την κυβέρνηση, ο κ. Βενιζέλος αναγνώρισε πως "υπάρχει πρόβλημα αποδοχής του πολιτικού συστήματος". Ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει πως "Έχουμε αναλάβει δυσανάλογο βάρος".
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξαπέλυσε νέα επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλώνοντας ξεκάθαρα πως "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παράταξη. Είναι όχημα διαμαρτυρίας των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ". "Το ΠΑΣΟΚ αναχαίτισε τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και του λαϊκισμού", ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος.
Στην ερώτηση "γιατί τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να κατρακυλούν;" ο κ. Βενιζέλος απάντησε πως "το ΠΑΣΟΚ πέφτει δημοσκοπικά, επειδή σηκώνει μεγάλο βάρος, λόγω των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση".
Μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, αναγνώρισε πως "Στο ΠΑΣΟΚ παρατηρούνται φαινόμενα έντονων προσωπικών συμπεριφορών".
"Μας χρέωσαν τη χρεοκοπία, επειδή διαχειριστήκαμε τις επιπτώσεις της", πρόσθεσε για να υποστηρίξει στη συνέχεια πως "και η Νέα Δημοκρατία έχει την ίδια δημοσκοπική πτώση με το ΠΑΣΟΚ". Ωστόσο, χαρακτήρισε "Νοσηρό φαινόμενο τις αποχωρήσεις βουλευτών από το ΠΑΣΟΚ".
"Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει εθνική στρατηγική, δεν υπάρχει κυβέρνηση", επανέλαβε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και σημείωσε πως "η συνοχή του ΠΑΣΟΚ απειλεί την κυβέρνηση όσο και η συνοχή της ΝΔ". Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, "η ΝΔ προσχώρησε στη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, διατηρούνται ωστόσο, τα διακριτά στοιχεία ανάμεσα στις δύο παρατάξεις".
"Υπάρχει επιχείρηση ανατροπής της κυβέρνησης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ", ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, συνεχίζοντας την επίθεση κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Ο ΣΥΡΙΖΑ είτε είναι απελπισμένος, είτε δεν έχει δημοκρατικούς φραγμούς", σημείωσε επίσης.
Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος "Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτελεί συμβόλαιο του πολιτικού μου θανάτου, εξυπηρετώντας επιχειρηματικά συμφέροντα". Ταυτόχρονα, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει "στρατηγικούς εταίρους" τους κ. κ. Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο.
"Η διαδρομή μου τα τελευταία χρόνια είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα" τόνισε επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αναφερόμενος στις θέσεις και τα πόστα που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε "Ψέμματα όσα του προσάπτει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα Ναυπηγεία και τα Υποβρύχια". Ταυτόχρονα δήλωσε πως "Η θητεία του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ήταν μία περίοδος πλήρους διαφάνειας για τα Ναυπηγεία". "Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να τα βάζει μαζί μου είναι λαθεμένη", εξήγησε ο κ. Βενιζέλος.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης "Ο Τσίπρας έχει διαμορφώσει μία κατάσταση εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας προτείνει να γυρίσουμε πίσω".
"Έχω υποστεί πάρα πολλά", δεν δίστασε να δηλώσει για να προσθέσει πως δεν έχει εκείνος "όλη την ευθύνη για την κατάρρευση της χώρας". Με προσβάλλει η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, διεμήνυσε στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος. "Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το γερασμένο... νέο", πρόσθεσε.
Ερωτηθείς στη συνέχεια για την πολιτική της κυβέρνησης από εδώ και στο εξής, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως "Από το πρωτογενές πλεόνασμα, θα υπάρξει μικρή αποκατάσταση των αδικιών".
Κληθείς να περιγράψει τη σχέση του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως οι "σχέσεις τους είναι άψογες γιατί μοιράζονται την ίδια ευθύνη". Ωστόσο κατέστησε σαφές πως "ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν σημαντικές ιδεολογικές και αξιακές διαφορές". 
Ερωτηθείς στη συνέχεια για τις περίφημες δηλώσεις του - πριν από μια εβδομάδα στις Βρυξέλλες - πως ο Γ. Στουρνάρας είναι... αναντικατάστατος, τις χαρακτήρισε μια... πλάκα με τους δημοσιογράφους. "Ο Στουρνάρας εκτελεί αυτά που αποφασίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ", επεσήμανε.
"Το χαράτσι στα ακίνητα ήταν ο πιο δίκαιος και αποτελεσματικός φόρος", ανέφερε στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών για να δηλώσει πως η κυβέρνηση "νομοθετεί υπό πίεση και ανάγκη". 
"H χώρα πέτυχε τους δημοσιονομικούς στόχους. Δεν θα υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα", επανέλαβε.             πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου