Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ρεν: Έλεγχος της Κομισιόν στο γερμανικό κρατικό προϋπολογισμό

Προειδοποίηση προς το Βερολίνο ότι η δημοσιονομική πολιτική της νέας γερμανικής κυβέρνησης θα ελέγχεται από την Κομισιόν απηύθυνε ο αρμόδιος επίτροπος της Ε.Ε, Όλι Ρεν.

Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, τόνισε ότι ο προϋπολογισμός που θα κατατεθεί από τη νέα κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» θα ελεγχθεί ενδελεχώς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την εισαγωγή κατώτατου μισθού στη Γερμανία και πρόσθεσε ότι «είναι λογικό η νέα κυβέρνηση να θέλει να αυξήσει την εσωτερική ζήτηση». Σημείωσε, ωστόσο, ότι «η γερμανική αγορά εργασίας πρέπει να παραμείνει ανοιχτή, ώστε να διατηρηθεί η υψηλή ανταγωνιστικότητα της οικονομίας».

Ο Όλι Ρεν υπογράμμισε ότι ο έλεγχος που ασκείται στην Γερμανία για το ισοζύγιο των εξαγωγών της δεν έχει σε καμία περίπτωση χαρακτήρα τιμωρίας. Ανέφερε ότι οι δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις στο εσωτερικό της χώρας είναι περιορισμένες τα τελευταία χρόνια και πως δεν θα είναι εύκολο για τη Γερμανία να συνεχίσει την εξαγωγή τόσο μεγάλου πλούτου και στο μέλλον.

Για την κρίση στην Ευρωζώνη, ο κ. Ρεν είπε ότι μπορεί το χειρότερο κομμάτι της να έχει περάσει, όμως συμπλήρωσε:  «Βρισκόμαστε ακόμη στο μέσον της διαδικασίας διαχείρισης αυτής της κρίσης».

Υποστήριξε ότι έχει αυξηθεί η εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη, την οποία απέδωσε στη βελτίωση των κανόνων για τον έλεγχο των κρατικών προϋπολογισμών.

Newsroom Enet με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου