Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Υπονομεύει τελικά η Τρόικα την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα της Ελλάδας; - Συνεχίζονται τα παίγνια παραλογισμού και αλαζονείας

Είναι απορίας άξιον πως «αγνοεί» ή θέλει να «αγνοεί» τη σημειολογία των παρεμβάσεων της στις εγχώριες εξελίξεις
Σε θέατρο του παραλόγου εξελίσσεται η σχέση Τρόικας – κυβέρνησης με τις δύο πλευρές να επιδίδονται σε ένα ακόμη παίγνιο οριακών θέσεων στο βωμό της δόσης της δανειακής συμφωνίας. 

Αν και το σήριαλ των διαπραγματεύσεων εξελίσσεται εδώ και αρκετές εβδομάδες, η Τρόικα επέλεξε το Σάββατο το βράδυ, μόλις λίγα λεπτά πριν την έναρξη της ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό του 2014 να «ενημερώσει» ότι η συμφωνία για την επόμενη δόση δεν θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2013. 
Μπορεί η Τρόικα να έχει κάθε λόγο να δείξει τη δυσαρέσκεια της για τις ολιγωρίες και τις καθυστερήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά είναι απορίας άξιον πως «αγνοεί» ή θέλει να «αγνοεί» τη σημειολογία των παρεμβάσεων της στις εγχώριες εξελίξεις της Ελλάδας, και δη σε μία κρίσιμη ψηφοφορία όπως είναι αυτή του προϋπολογισμού του νέου έτους. 
Μπορεί να μην υπήρξε ευθεία παρέμβαση για την μονομερή προώθηση του προϋπολογισμού του 2014 από το οικονομικό επιτελείο, αλλά προφανώς οι δανειστές θέλουν σε κάθε ευκαιρία να αποδεικνύουν ότι η οικονομική πολιτική τους ανήκει.  
Προφανώς, όπως δείχνουν οι έμμεσες ή άμεσες παρεμβάσεις τους αδιαφορούν για την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα της Ελλάδας, εκθέτοντας την κυβέρνηση με την ωμότητα και το αλαζονικό της στάσης τους. 
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση, με όπλο την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, προσπαθεί να διασώσει την εικόνα της ενόψει των διπλών, αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών, εκλογών τον Μάιο. 
Είναι μέσα στα όρια του εφικτού, η Νέα Δημοκρατία να σκέφτεται το πολιτικό της μέλλον μετά από ενάμιση χρόνο φθοράς υπό το βάρος των ασφυκτικών μέτρων. Άλλωστε, πολλά από τα μέτρα που απαιτεί η Τρόικα χτυπούν ευθέως τα όποια λαϊκά ερείσματα που έχουν απομείνει στον κυβερνητικό συνασπισμό. 
Είναι προφανές ότι η όποια επιτυχία εξόδου της χώρας από την κρίση είναι συνδυασμός των πολιτικών που εφορμώνται από την τρόικα και εκτελούνται από την κυβέρνηση. 
Εάν στα πρώτα βήματα της ανάκαμψης η Τρόικα κλείσει την κάνουλα της ρευστότητας και καταφέρει ένα ακόμη πλήγμα στην αξιοπιστία της χώρας μας τότε η αποτυχία θα έχει χρεωθεί και στις δύο πλευρές. 
Εάν η Τρόικα συνεχίζει να υπονομεύει την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα, τότε οι συνέπειες και η επόμενη μέρα στην Ελλάδα μπορεί να πυροδοτήσει πολύ άσχημες εξελίξεις για ολόκληρη την Γηραιά Ήπειρο.          πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου